16 oktober 2024 Terug naar overzicht

Ingrid de Bonth nieuwe voorzitter Raad van Bestuur OMO

De Raad van Toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Ingrid de Bonth benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Ingrid de Bonth is op dit moment vicevoorzitter bij de VO-raad. Ingrid start in haar nieuwe functie op 1 januari 2025.

Zij volgt Jos Kusters op als voorzitter die vanaf 1 januari lid wordt van de Raad van Bestuur van OMO. Samen met Yvonne Kops (lid Raad van Bestuur) heeft OMO – met de komst van Ingrid - in 2025 een driekoppige Raad van Bestuur.

Ingrid de Bonth nieuwe voorzitter vereniging OMO

Joke Snippe, voorzitter Raad van Toezicht: “Als Raad van Toezicht zochten we naar een boegbeeld met lef. We zijn verheugd dit boegbeeld te hebben gevonden in de persoon van Ingrid de Bonth. Met haar ervaring in verschillende (bestuurlijke) rollen in het voortgezet onderwijs en gevoel voor de ontwikkelingen binnen de sector kan zij als geen ander een waardevolle bijdrage leveren aan het OMO van de toekomst. Wij verwelkomen Ingrid met veel enthousiasme binnen de vereniging.”

Ingrid de Bonth begon haar carrière als wetenschappelijk onderzoeker en docent. Hierna volgde een breed spectrum aan (internationale) commerciële en leidinggevende functies in binnen- en buitenland bij Shell (1998 – 2012). In 2012 volgde de terugkeer naar het onderwijs als rector van het Stanislascollege Westplantsoen in Delft, waarna Ingrid vanaf 2015 de functie van vicevoorzitter van Stichting Lucas Onderwijs vervulde. Sinds mei 2022 is Ingrid vicevoorzitter van de VO-raad.

Ingrid studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden, behaalde haar tweede- en eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands in Tilburg, promoveerde in de Letteren (geschiedenis) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en voltooide in 2002 de studie Rechten (Nederlands Civiel) in Leiden.

“OMO heb ik leren kennen als een diepgewortelde en een door waarden gedreven vereniging van scholen. Ik kijk er zeer naar uit om vanuit een voortdurend samenspel de grote samenkracht van OMO elke dag opnieuw in te zetten voor alle leerlingen die aan onze zorg zijn toevertrouwd”, aldus Ingrid de Bonth.

Ingrid (1973) werd geboren in Rotterdam. Zij is getrouwd en moeder van twee volwassen dochters.

Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur: “Ingrid heeft een gedrevenheid en hart voor het onderwijs en begrijpt voor welke uitdagingen ons onderwijs staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat OMO met Ingrid als voorzitter samen verder groeit. Ik kijk uit naar onze samenwerking.